Bilim adamları açıkladı! Bir gün artık 24 saat değil!

Bilim insanları tüm dünyayı şoke eden bir araştırmaya imza attı. Yapılan açıklamada Dünya'nın kendi ekseni etrafında eskisine kıyasla çok daha hızlı döndüğü ortaya çıktı. Dünya son 50 yıldır çok hızlı bir şekilde dönüyor. Bu da bir günün saatinin değişti

Bilim adamları açıkladı! Bir gün artık 24 saat değil!
08 Ocak 2021 - 17:34


19 Temmuz 2020 tarihinde yapılan bir araştırmanın sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre dünya artı hızlı bir şekilde dönmeye başlayınca, bir günün 24 saatten daha kısa olduğu ortaya çıktı.
 

 

 

EN KISA GÜN


    Gelen bilgiye göre 19 Temmuz 2020 tarihinde bir gün artık 24 saatte 1,4602 milisaniye daha kısa sürdüğü yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkartıldı. Bu da en kısa gün olarak kayıtlara geçti.

    TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

      Bilim adamlarının yaptığı bu keşif sonrasında artık bir günün 24 saniyeden ortalama 0,5 saniye daha kısa olması saniyelerin değişip değişmeyeceği konusunda bir takım tartışmalara neden oldu.

       

       

      BİLİM İNSANLARI İÇİN KRİTİK GELİŞME

      Tüm dünyada yapılan bu açıklama sonrasında açıklanan saniye minik bir fark olarak görülse de uydular ve iletişim ekipmanları Ay, Güneş ve diğer yıldızların konumlarına bakılarak belirleniyor. Bilim adamlarına göre milisaniyelik bir fark bile bilim dünyasında son derece önemli olarak kabul ediliyor.


        FACEBOOK YORUMLAR