Daha genç görünmenizi sağlayacak güzellik tüyoları doğru bir makyaj teknikleri

Bazen yapılan makyajda öyle hatalar yapılır ki olduğunuzdan çok daha olgun bir görünüme sahip olursunuz. Bu görünüm bazı zamanlarda çok yaşlı görünmenize sebep olabilir. Doğru makyaj tekniklerini...

Daha genç görünmenizi sağlayacak güzellik tüyoları doğru bir makyaj teknikleri
07 Ocak 2021 - 20:02
Bazen yapılan makyajda öyle hatalar yapılır ki olduğunuzdan çok daha olgun bir görünüme sahip olursunuz. Bu görünüm bazı zamanlarda çok yaşlı görünmenize sebep olabilir. Doğru makyaj tekniklerinin nasıl olması ve nasıl uygulamanız gerektiğini anlatıyoruz. Hazırsanız başlayalım..

Makyajla hoşnut olmadığınız kusurlarınızı gizleyip kapatmaya çalışırken abartıya kaçarsanız eğer hiç de istenmeyen daha kötü kusurlara yol açabileceğinizi unutmayın. Makyaj yaparken abartıdan uzak durun, günün hangi saati için yapıyor olduğunuza dikkat edin. Örneğin, gün içerisinde kullanacağınız makyajınızı hafif tonlarda yapmaya gece makyajınızı daha koyu tonlerda yapmaya özen gösterin.

    Doğru Makyajın Sırları:

    Son dönemlerde de oldukça moda olan dolgun kaşlar yüzünüzü ön plana çıkaracaktır ama burada dikkat etmeniz gereken kaşlarınızın doğal tonlarda olmasıdır. Yani siz kaşınızı solgun göstermek isterken çok koyu tonlarda ve doğal olmayacak biçimde doldurursanız abartılı ve hoş durmayan bir biçim elde etmiş olursunuz.

      Dudaklarınızı dudak kalemi ile çevreleyip içini doldururken çok abartılı bir çerçeve çizmemeye dikkat etmelisiniz. Olduğundan geniş bir çerçeve komik bir görünüm oluşturacaktır.
      Saçlarınızı yaparken hacimli modeller tercih etmeye özen gösterin diğer türlü sanki saçlarınızı presle baskılamışsınız gibi hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacaktır.

        Far sürerken kaş çizginize kadar çıkarmamaya özen göstermelisiniz. Çok abartılı far sizi hem olduğunuzdan yaşlı gösterecek hem de hiç hoş durmayacaktır.
        Rimel sürerken en fazla 2 kat kullanın. Kat kat sürülen her rimel kirpiklerinizi birbirine yapıştırıp abartılı ve hoş olmayan bir görünüm elde edecektir.
        ulusalpost.com

        FACEBOOK YORUMLAR