Kadir Topbaş'a veda

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için Beyoğlu Belediyesi önünde tören düzenlendi. Düzenlenen tören ardından Kadir Topbaş’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı.

Kadir Topbaş'a veda
14 Şubat 2021 - 14:31

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi 09.30'da hastaneden alınarak, Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne götürüldü. Gasilhane'den sonra cenaze Kadir Topbaş'ın Belediye Başkanlığı yaptığı Beyoğlu'na götürüldü. Burada Kuran-ı Kerim okundu. Burada helallik alındıktan sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız bir konuşma yaptı. 

"AĞABEYLİK YAPMAYI BAŞKANLIKTAN DAHA ÇOK TERCİH EDERDİ"


    Yapacakları eserlere Kadir Topbaş ismini vereceklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Çok değerli büyüğümüz, ağabeyimiz  Kadir Topbaş‘ı 2004 yılının Şubat ayında belediye başkanlığı yaptığı Beyoğlu'ndan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na uğurlamıştık. Orada da İstanbul’un yüzünü ak edecek unutulmayacak eserleri İstanbul’a, Beyoğlu’na bıraktı. Biz kendisiyle Kasımpaşa ve Beyoğlu'nda çalışmalarda bulunurken çocukluğuna dair bu sokaklarda geçen hatıralarını paylaşırdı. Biz de onu sevenler olarak burada bıraktığı hatıralara,eserlere sonuna kadar sahip çıkacağız. İsminin yaşaması için de bu dönemde yapacağımız eserlere Kadir Topbaş ismini vermeyi şimdiden uygun görüyoruz" dedi. Yıldız, "Kadir Topbaş ağabeyimizin seveni çok, hepimizin yüzünü ak edecek hep iyi hatıralarla hatırlayacağımız bir ağabeyimiz. Ağabeyi kelimesinin en çok yakıştığı isimlerden biriydi. İstanbul’un başı sağ olsun, nasihat etmeyi ağabeylik yapmayı başkanlıktan daha çok tercih ederdi. Kadir ağabey için iyilik başkanlıktan daha önce gelirdi " diye konuştu.

       Yapılan duaların ve alınan helalliğin ardından Topbaş'ın cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne götürüldü.

      SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı. Topbaş için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cami de taziyeleri eşi Özleyiş Topbaş, oğulları Hüseyin Ersan Topbaş, Mustafa Ömer Topbaş, kızı Kübra Kavurmacı kabul etti. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eski bakanlarda Mehdi Eker, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Medipol Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,  TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, İyilik Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.


        Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Namazın ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim yol arkadaşlığımız hemen şuracıkta İstanbul İmam Hatip okulunda başladı. Tabi okula girdiğimizde Kadir Ağabeyimiz benim 4-5 sınıf üstündeydi. Tabi yol arkadaşlığımız davamızda da sürdü. Rabbimizden geldik tekrar Rabbimize döneceğiz" dedi. Erdoğan, koronavirüs konusuna değinerek, "Birçok yol arkadaşımız bizden ayrıldı, ayrılıyor. Büyük bir musibetle karşı karşıtayız. Rabbim yar yardımcımız olsun" şeklinde konuştu. Topbaş cenaze namazının ardından Fatih Camii Haziresi'ne defnedildi.

        Kaynak :DHA


        FACEBOOK YORUMLAR