Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haritada çok yüksek riskli il kategorisinde bulunan

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haritada çok yüksek riskli il kategorisinde bulunan

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haritada çok yüksek riskli il kategorisinde bulunan
10 Mart 2021 - 21:23
Aksaray’da, artan vakalar sonucu Türkiye’de bir ilk uygulandı ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal ve manavlar da kapatıldı. İki beldede 7 günlük karantina ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    Aksaray merkeze bağlı iki beldede 7 günlük karantina ve tam sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Türkiye’de ilk defa tam kapanmanın uygulandığı kentte sadece süt üreticileri, sütlerin günlük toplanması gerekliliği yüzünden belirli aralıklarla sokağa çıkabiliyor.

      Polis kısıtlamaları denetlemek için kentin farklı noktalarında kontrol noktaları oluşturdu. Sağlık Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamaya göre Aksaray’daki vaka sayısı 123,08’den 140,89’a yükselmişti. Vali Hamza Aydoğdu, hafta içi denetimler sırasında yaptığı açıklamada, ”Pazar günü istisnalar da ortadan kaldırılarak sokağa çıkma yasağı uygulanacak.”


        “Hiçbir şekilde, hiçbir vatandaşımız sokağa çıkmayacak. Bakkallar, manavlar, parklar dahil olmak üzere her yer kapalı olacak ” ifadelerine yer verdi. 2 beldede tam 7 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Tam kapanma yaşayan Aksaray’da merkeze bağlı Yeşiltepe beldesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina başlatılacak.

        Yenikent beldesindeki yasak da bir hafta daha uzatıldı. İl Hıfzıssıhha Kurulu, Yeşiltepe beldesinde 15 Mart Pazartesi günü saat 08.00’e kadar giriş-çıkışların yasaklanmasına ve 7 gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verildi. Öte yandan Yenikent beldesinde karantinanın 15 Mart Pazartesi günü saat 08.00’a kadar uzatıldığı vurgulandı.

        FACEBOOK YORUMLAR