SGK'dan Sigorta Girişi Olanlara Müjde! 864 TL Ödeme Alabileceksiniz..!

Vatandaşlar büyük destek geliyor. SGK girişi olanlara e-devlet'ten başvuru yapabilecekleri o müjde SGK'dan 864 TL'lik ödeme için gerekli başvuru detayları açıklandı. İşte konuya ilişkin açıklamalar ve düzenlemeler...

08 Ocak 2021 - 14:32
Koronavirüs salgını döneminde güçlük çeken vatandaşa bir destek daha oluşturuldu. Maddi anlamda zorluk yaşayanlar sosyal devlet anlayışı ile birlikte bu zorlu günlerde maddi desteklerden yararlanmaya devam ediyorlar.

    SGK girişi olanlara 2021 maaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan inceleme ile en az % 40 oranının yer aldığı belirlenmiş kişilere 864 TL'lik yardım sağlanacak. SGK en ufak bir desteği olmayan ve muhtaç konumunda olan 18 yaş ve üzerindeki vatandaşa destek ödemelerini 18 yaşından küçük engelli vatandaşın ailesine de sağlıyor.

      Ocak ayında yapılacak ödemeler zamlı olarak verilecek ve başvurular için e-devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilmek mümkün. Ancak gerekli şartları taşıyor olmak gerekiyor. İşte, SGK’dan bu ödemeyi almak için gerekli şartlara ilişkin son dakika haberleri...

        Kimler 2021 Engelli Aylığı Alabilir ? 2021 engelli aylığı almak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen yasa ile birlikte engelli konumunda olup yardıma muhtaç olan vatandaşlar için ödeme planı hazırlandı. 2021 yılında zam yapılacak. Ocak ayı itibari ile yapılacak ödemelerde uygulanacak. Evde bakımı yapılan yaşlıya ve engelliye devletten destek verilmeye devam ediyor. Maaşlar ne kadar artış yapılacağına ilişkin açıklama geldi. % 40 ile % 69 arasında engelli olan vatandaşlara 657 TL, yüzde yetmiş ile üzerinde engelli olanlara 864 TL ödeme yapılacağı kesinleşti.

        Engelli Maaşı Ödeme Tarihleri Nedir?Engelli vatandaşların maaşları ne zaman yatırılacak araştırılıyor. Vatandaşlar doğum tarihlerinin son rakamına göre ödeme gününü belirleyebiliyor. İlk ödeme ayın 5'inde yapılırken son ödeme ayın 9'unda oluyor.

        Bu ödeme günü belirlemesi nüfus cüzdanındaki son rakamına göre yapılmaktadır.Doğum tarihinin son rakamı 0 ile 5 olanlar engelli aylıklarına o ayın 5. günü alıyorlar.Doğum tarihlerinin son rakamı 1 ile 6 olanlar ödeme günleri ayın 6. günü alıyorlar.Doğum tarihlerinin son rakamında 2 ve 7 yer alanlar engelli aylıklarına o ayın 7. günü alıyorlar.Doğum tarihlerinin son rakamında 3 ve 8 olanlar her ay engelli aylıklarına o ayın 8. günü alıyorlar.Doğum tarihlerinin son rakamında 4 ve 9 olanlar ise engelli aylıklarına o ayın 9. günü alıyorlar.Engelli Maaşı Nereden Alınır?Engelli maaşı için vatandaşların özellikle pandemi döneminde yığılma ve kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla PTT şubelerinden ödeme yapılmaktadır. Maaş günleri belirlenmiştir ve bu belirlemeler ile birlikte vatandaşın maaşını alabilmesi sağlanır. Başvuru yapmak isteyenler hanedeki kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretin üçte birinin altında ise bu haktan yararlanabilirler.Engelli Maaşına Kimler Başvuru Yapabilir?Hastaneden yetkili olması halinde heyet raporu ile en az % 40 ve üzerinde engelli olduğunu kanıtlayan, kendisine bakmakla yükümlü kişisi olmayanlar, SGK’dan en ufak bir geliri bulunmayanlar mahkeme kararı veya mevzuatlar gereği belirlenmiştir. Herhangi bir gelire sahip olmayanlar gelirleri ile muhtaçlık sınırının altında kalan vatandaşlar ve 18 yaşını doldurmamış olan engelli yakını olmak şartları aranmaktadır. Başvurular sırasında vatandaşlardan belge talebinde bulunuluyor. Bu belgeler arasında;2 adet vesikalık fotoğrafNüfus kayıt belgesiMuhtaçlık belgesi mal bildirimi gelir olmadığını kanıtlayan belgeDilekçe ve hayattan alınmış sağlık raporu ile başvuru yapılması gerekir.

        FACEBOOK YORUMLAR