Sokağa çıkma yasakları sona erdirecek flaş gelişme! Saat verildi

Son dakika sokağa çıkma yasaklarını sona erdirecek flaş gelişme açıklandı. Açıklanan gelişmede Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantı saati açıklandı. Bugün saat 17:0'de toplanacak Bilim kurulundan sokağa çıkma yasakları görüşülecek.

Sokağa çıkma yasakları sona erdirecek flaş gelişme! Saat verildi
20 Ocak 2021 - 10:09
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ile ilgili flaş gelişme açıklandı.

SAAT VERİLDİ

    Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak Bilim Kurulu masasında sokağa çıkma yasağı olacağı öğrenildi.

    YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK
    Öte yandan toplantının ardından yazılı açıklama yapılacağı belirtildi.


      Sosyal hayatta aşı tartışması

      Koronavirüse karşı kitlesel aşı faaliyeti hız kazanırken başta Avrupa Birliği olmak üzere gelişmiş ülkelerde aşılanan kişilerin kayıt altına alınarak sosyal hayata dahil edilmesi tartışılıyor. Sadece ülkeler arasında seyahatlerde değil aynı zamanda sinema, konser ve restoranlara girişlerde de cep telefonlarında yer alabilecek dijital uygulamaların kullanılması gündemde.

      Son günlerde sıklıkla gündeme gelen aşı pasaportu tartışmasında, neler yapılabileceği ve nasıl uygulanabileceği konusunda somut bir bilgi olmasa da yakın gelecekte hava yolları, işyerleri ve stadyumlar gibi geniş kalabalıkların olduğu yerlere giriş için aşı durumunun gösterilmesinin istenebileceğini düşünenler de var. Amerikan CNN televizyonunun haberine göre başta Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems ve Mayo Clinic gibi teknoloji ve sağlık devleri güçbirliği yaparak bir girişim başlattı. ‘Sarı Kart’ adı da verilen bu aşı pasaportunun bir uygulamayla cep telefonuna yüklenebileceği, burada hangi aşıyı yaptırdığı, kaç doz aldığı, en son ne zaman aşı yaptırdığı gibi ayrıntıların QR kodu yoluyla görülebileceği belirtiliyor.

        AVRUPA BİRLİĞİ YARIN GÖRÜŞECEK

        Avrupa Birliği’nin de gündeminde olan aşı pasaportu yarın yapılacak olan toplantıda görüşülecek ve liderlerin konuya ilişkin teklifleri alınacak. Liderler bu konuda ortak bir sistem geliştirmeyi masaya yatıracak. Yunanistan, tüm Avrupa’da tanınan ve seyahat serbestisi sağlayan ortak bir ‘aşı pasaportu’ için kampanya yürütmüştü. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, koronavirüs salgını nedeniyle “küresel acil durumun” devamı ve uluslararası seyahatler için ‘aşı pasaportu’ şartı getirilmemesi tavsiyesinde bulunmuştu. Komite, ‘aşıların bulaşmayı azaltmadaki etkisi henüz bilinmemesini’ gerekçe göstermişti.
         

        FACEBOOK YORUMLAR