Yumurta kabuğunun bu marifetleri şaşırtacak altından bile değerli

Yumurta kabuğunu sakın çöpe dökmeyin. Her gün bir hazineyi çöpe atıyormuşuz meğer. Çöpe arttığımız yumurta kabukları bakın hangi işe yarıyormuş meğer. Yumurta kabuklarının harika marifetini öğrenenler hemen bunu yaptı...

Yumurta kabuğunun bu marifetleri şaşırtacak altından bile değerli
23 Ocak 2021 - 01:20
Yumurta kabuğunu çöpe atmayın. Oldukça faydalı olan yumurta kabuğunu toz haline getirerek takviye olarak kullanabilirsiniz. İşte yumurta kabuğunun unutulan faydası.



    Eski zamanlardan beri aslında yumurtanın kabuğu öğütülerek çeşitli gıdalarda kullanılırdı. Ancak geçen vakit ve endüstriyelleşme gibi durumlar nedeniyle yumurta kabuğuna bir artık gözüyle bakılmasına yol açtı. Yumurta aslında bir bakıma tehlikeli olabilen bir hayvansal gıda olsa da doğru kullanımda kabuğu kendisinden daha da faydalı olabiliyor. Yumurta kabuğunu çöpe atmak ise yapılan büyük hatalardan biridir.

      Günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için yarım yumurta kabuğu tüketmek yeterli olacaktır. Aklınızdan buna ilişkin pek çok şüpheli soru geçiyor olabilir. Ancak yumurta kabuğunun eskilerden bile bu şekilde tüketildiğini unutmayın.



        Toz halinde tüketin

        Yumurta kabuğunu tüketmek için ise uzmanların önerisi toz haline getirerek yiyeceklere serpiştirmek. Kalsiyum emiliminin içindeki bazı proteinler sayesinde oldukça arttığı yumurta kabuğunu ilk olarak iyice kaynatmak gerekiyor. Sonrasında robot, havan ya da merdane gibi aracılarla toz haline getirilen yumurta kabuğunu ekmeklere, makarnaya ya da pek çok gıdaya ekleyerek tüketebilirsiniz.

        Bunlara dikkat...

        Yalnızca dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmakta. Yumurta kabuğu zarından ayrılmamış olmalı. Ayrıca yumurta kabuğunu kesinlikle kaynatarak üzerindeki bakterilerden arındırmak gerekli. Ve et ya da yumurta gibi hayvansal gıdalarda görülebilen Sarmonella virüsüne karşı dikkatli olun. Herhangi bir salgın durumu varsa, yumurta kabuklarını çöpe atın.



        Ayrıca tozunu oluştururken dikkatli olun. Gerçekten toz kıvamında olması gerekiyor yoksa boğazı çok kötü bir şekilde tahriş edebilir.

        FACEBOOK YORUMLAR