Ev Alacaklara Müjde! Emlak Konuttan 60 Aya Kadar Faizsiz Kredi İmkanı

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de ekonomik durgunluğa sebep oldu. Ülkemizde durgunluğun hissedildiği başlıca sektörlerden olan emlak piyasalarına canlanma getirecek hamle Emlak Konut GYO'dan geldi.

Ev Alacaklara Müjde! Emlak Konuttan 60 Aya Kadar Faizsiz Kredi İmkanı
25 Eylül 2021 - 23:20
Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir ekonomik durgunluğa sebep oldu. Ülkemizde durgunluğun hissedildiği alanların başında emlak sektörü geliyor. Türkiye’de yıllardır konut alım satımlarında pazara yön veren aktörlerden biri olan Emlak Konut GYO, ülkenin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı sıfatını taşıyor. Yılın son çeyreğine sektörün havasını değiştirecek bir proje setiyle giriş yapan Emlak Konut, ev satın almak isteyen binlerce vatandaşa umut oldu. Tamamı İstanbul’da hayata geçirilecek olan 12 projede toplam 15 bin konut satışı söz konusu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, yılın son çeyreğine girerken başta konut ve sanayi sektörü olmak üzere genel bir ekonomik canlanma beklediklerini ve bunun da büyüme oranlarına yansıyacağını ifade eden Gedik, "Biz de şirket olarak son çeyrekte İstanbul'un merkezi lokasyonlarında yer alan arsalarımızda toplam 12 adet yeni projenin satışlarına başlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

    KONUT TAKSİTLERİ DÜŞÜK TUTULACAK
    Konut fiyatlarındaki hızlı artışın gündemde olduğu son günlerde müşterileri için konut fiyatlarının erişilebilir hale getirmek adına taksit fiyatlarının düşüren Emlak Kont’un genel müdürü Hakan Gedik, "Biz fiyatların suni yükselmemesi için bazı ihalelerimizi yüksek teklifler nedeniyle iptal bile ettik. Yeni satışa sunacağımız projelerde de satın alma koşullarını iyileştireceğiz. Fiyatlar daha ulaşılabilir olsun diye 60 aya kadar vade farksız, ara ödemeli, taksiti azaltıcı ödeme koşulları yapacağız" dedi.


      Devamında, "Gereksiz geniş alanlar yerine daha küçük tipte, daha ulaşılabilir ama ihtiyaçları da karşılayacak dairelerle fiyatlar daha erişilebilir olacak" diyen Gedikli, konut fiyatlarına gereksiz bir maliyet unsuru olarak yansıyan metrekaresi geniş daire mimarisine dikkat çekti.


        KONUTTA CANLANMA SEKTÖRDE DOMİNO ETKİSİ YARATACAK
        Emlak Konut tarafından satışa sunulacak 12 projenin emlak sektöründe domino etkisi yaratacağını söyleyen Gedikli, "Piyasada yeni ihalelerin yapılması, satışların başlaması ve vatandaşın bu projelere talep göstermesi diğer konut üreticilerini de harekete geçirecektir. Özel sektörün de üretime başlayacağını kademe kademe görmeye başlayacağımızı düşünüyorum." dedi

        KONUTLAR FİKİRTEPE KONSEPTİYLE UYUMLU
        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı himayesinde projeleri yürüteceklerini ifade eden Hakan Gedikli, "Fikirtepe'de bir masterplan yaparak, dağınık olan donatı alanlarını topladık. Artık 170 bin metrekare tek parçada yeşil alan olacak. Tüm parselleri yeniden geliştirdik. Cephe aydınlatmasına kadar bir bütün olması için çalışıyoruz.

        Ayrıca bölgeye çok büyük hareket getirecek bir prestij caddesi yapılacak. İstanbul'daki en iyi caddelerden biri olacak. İhaleleri tamamlıyoruz. 3 tane ihale yaptık. Önümüzdeki ay 2 ihale daha yapacağız. Tahliyeler ekim ayında bitiyor. Artık Fikirtepe yılsonu itibarıyla bir şantiye ve inşaat alanına dönecek." dedi

        15 BİN KONUTU SAHİBİYLE BULUŞTURACAK PROJELER
        ÇEKMEKÖY: Çekmeköy’de bağımsız 4 bin adet bölüm planlanıyor. Projenin her bölümünde birbirinden farklı mimaride daireler var. Genel olarak daireler geniş balkonlu, teras ve be bahçelere sahip. Konseptin yanında çocuklar için kreş, eğitim alanları, oyun parkları, yeşil alanlar, camii gibi pek çok sosyal alan hizmet verecek.

        AVCILAR: Küçükçekmece Gölü’ne yakın Avcılar Firüzköy semtinde hayata geçecek projede toplam 6 bin konut etaplar halinde inşa edilecek. Sosyal paylaşım alanları bu proje de de oldukça zengin. Özellikle yatay mimari tercih edilen Firuzköy projesinde konut sahipleri için doğal huzurlu bir yaşam sunuluyor.

        KÜÇÜKÇEKMECE: Küçükçekmece sınırları içinde 4. Etabın satışa sunulacağı ‘Bizim Mahalle’ projesinde, her yaş grubunu memnun edecek sosyal donatılar mevcut. Sosyal yaşamın sanat, kültür faaliyetleriyle zenginleştirilebileceği imkanlar sunan projede toplam 500 konut yer alıyor.

        KAYABAŞI: Bölgede 600 konutluk bir yaşam alanı yapılması planlanıyor. Kayabaşı bölgesi özellikle millet bahçesi, millet kıraathanesi, ilkokulu, lisesi 5000 kişi kapasiteli camii imkanlarıyla Başakşehir bölgesinin çekim merkezi.

        BAŞAKŞEHİR: Satışlarını üç ay içinde tamamlayan Vadi Evleri 1. Etap projesinin devamı olan projenin 2. Etabı hayata geçirilecek. Pek çok zengin seçenek sunan proje toplam 400 konut kapasitesine sahip.

        KARTAL: Anadolu yakasında değerli bir lokasyon olan Kartal ilçesinde, Emlak Konut GYO tarafından ihalesi yapılan arsa haricinde bu yeni proje de hayata geçiyor. E-5 otoyolu ve metro ile yan yana olan Kartal projesi 2 bin konutla alıcılarına sunulacak.

        FACEBOOK YORUMLAR