423 Delinin Akıl Hastanesinden Topluca Kaçma Vakası

1960’lı yıllarda Elazığ’da bir akıl hastanesinden bir anda 423 akıl hastası topluca kaçtı! İşte ilginç hikayenin ayrıntıları ve herkesi şaşırtan sonucu!

423 Delinin Akıl Hastanesinden Topluca Kaçma Vakası
06 Nisan 2021 - 21:39 - Güncelleme: 06 Nisan 2021 - 21:50
1960’lı senelerde olan bir olay! :Elazığ akıl hastahanesinden çalışanların yapmış olduğu bir ihmal nedeniyle tüm akıl hastaları firar eder, Elazığ’ın cadde ve sokaklarına dağılırlar. Toplamda 423 akıl hastası hastaneden kaçmıştır. İdari makamlar panik içindedir. Başhekime giderek “Doktor bey ne yapalım?” diye sorarlar..

    O zamanın ünlü doktoru olan Mutemet Bey hastahanenin başhekimidir. Mutemet Bey : “Bana bir düdük verin ve arkama yapışarak gelin” der..



        Doktor önde 2-3 tane çalışanı arkasında trencilik oynayarak tüm Elazığ’ı “çuf çuf” nidalarıyla dolaşırlar
        Başhekimin tahmini tutar, tüm deliler bu kuyruğa girip vagon olurlar.. Lokomotif, yani başhekim Mutemet bey yönünü hastahaneye çevirdiğinde kaçan bütün deliler yeniden hastahaneye dönmüş olurlar..

        Sorun çözüldüğü için idari makamlar ve doktorlar, trencilik oynayıp hastahaneye döndükleri için de deliler hallerinden çok memnundur..

        Ama asıl sorun, akşam yoklama yapıldığında meydana çıkar: Hastaneye trencilik oynayarak gelenlerin sayısı 423 değil, tam 612 kişidir!

        FACEBOOK YORUMLAR