Araç alım satımına yeni düzenleme geliyor! Artık tamamen değişiyor!

Araç alım satımında herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında ikinci el araçlar için büyük bir adım atıldı. Buna göre araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden harç alınacak. Harç, aracın ilk sahibinden alınacak. Noter sırasında da ödenecek.

Araç alım satımına yeni düzenleme geliyor! Artık tamamen değişiyor!
31 Mart 2021 - 16:16
AK Parti’nin kayıt dışı ekonominin önüne geçmek adına hazırladığı yasa teklifi önümüzdeki günlerde TBMM’nin gündeminde olacak. Düzenleme ile birlikte ikinci el araç satışlarında noter satışının da önünü açılacak. Buna göre ÖTV’ye tabi ürünlerden teminat alınması, kar payı dağıtımında verginin peşin olarak ödenmesi gibi bir takım düzenlemeler de bulunuyor. Detaylar haberimizde


     

    İKİNCİ EL ARAÇLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME GELİYOR

    İkinci el araçların noterdeki alım satış işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulaması yapılacak. Buna göre araçların ilk tescilinden sonraki ilk satış ve devir işlemine kadar alım satım bedeli üzerinden harç alınacak. Harçlar, ikinci el araçları noterdeki satımı sırasında alınacak. Örnek vermek gerekirse, 100 bin TL değerindeki bir araç için 500 TL, 200 bin TL değerindeki araç için bin  TL harç alınacak.

    DÜZENLEME YAPILIYOR

    Verginin güvenliğini sağlamak ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi için, konuyla ilgili,”Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenmesine ve bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı” yönünde bir düzenleme yapılacağı ifade ediliyor.



       

      İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

      İkinci el araç piyasasına ilişkin, değerlendirme yapan uzmanlar, araç alımı için bu dönemin son derece uygun olduğunun altını çizerek, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde yüzde 10’luk bir artış beklendiği ifade ediliyor. Araç almak isteyenler için bu fiyatların kaçırılmaması gerektiğinin altı çiziliyor.


         

        FACEBOOK YORUMLAR