Araç fiyatlarına zam geliyor!

Koronavirüs salgını son dönemlerde en çok otomobil sektörünü olumsuz olarak etkiledi. Firmaların kampanyaları ile birlikte hızlı giden satışlara kur freni geldiği aktarıldı. Nisan ayında artması beklenen fiyatlarla birlikte araçlara olan talebin azalması bekleniyor. Detaylar haberimizde

Araç fiyatlarına zam geliyor!
29 Mart 2021 - 20:38

Son günlerce meydana gelen döviz kurundaki ve faizlerdeki fiyat artışı otomotiv sektörünün hızını kesecek. Henüz fiyatlara yansıtılmayan kur artışının Nisan ayı itibariyle yansıtılacağı ifade ediliyor. Piyasalara ilişkin gelen son bilgiye göre kur artışının en çok yüzde 80’lik ÖTV dilimine giren orta segment araç satışlarını etkileyeceği belirtiliyor.


    “AY SONUNA KADAR FİYATLARIMIZI MUHAFAZA EDECEĞİZ”

    Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu ifadeleri kaydetti:

    “Kur artışı henüz fiyatlara yansımadı. Ay sonuna kadar fiyatlarımızı muhafaza edeceğiz. Kur artışıyla birlikte faizler de artış gösterdi. Özellikle yüzde 80 vergi diliminde konumlanan araçlar için talepte yavaşlama ihtimali yüksek gözüküyor. Ancak yüzde 50 vergi dilimindeki araçların fiyat konumu ile birlikte buradaki araçların talebinin canlı kalmasını öngörüyoruz. Pazarın ilk 3 ayda beklenenden fazla olan büyümesinin ikinci çeyrekte daha sakin geçeceği öngörülebilir”




         

        “YILIN 9 AYINDA YÜKSEK FAİZ VE DÖVİZ KURUNUN SATIŞLARA OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR”

        Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise, yılın 9 ayında yüksek faiz ve yüksek döviz kurunun satışlara olumsuz olarak etkileyebileceği şu şekilde ifade edildi:

        Otomotiv sektöründe satışların seyrine en hızlı etki eden döviz kurunun seviyesidir. Döviz düşünce satışlar genel olarak artar. Bu yılın kalan 9 ayında, yüksek faiz ve yüksek döviz kurunun satışlara olumsuz etki etme ihtimali de daha yüksek görünüyor.

        Ancak, fiyatlar daha fazla artmadan otomobil almak isteyen bir kesim var ki, onlar da pazarın hareketli geçmesine destek veriyorlar. Bir başka faktör de, kurların etkisiyle artan maliyetler. Bu nedenle, otomobillerin bir üst ÖTV dilimine girmeye başlaması söz konusu olabiliyor. Bu da satışları olumsuz etkiliyor”

         


        FACEBOOK YORUMLAR