Aşıyı bulan Türk bilim insanı Uğur Şahin'in önceki mesleği duyanları şaşırttı

Koronavirüs aşısını Eşi Özlem Türeci ile birlikte aşıyı bulan bilim insanı Uğur Şahin'in Tıp Fakültesine girmeden önce yaptığı mesleği herkesi şaşırttı. Meğer Uğur Şahin...

Aşıyı bulan Türk bilim insanı Uğur Şahin'in önceki mesleği duyanları şaşırttı
11 Ocak 2021 - 20:45

Koronavirüs aşısını Eşi Özlem Türeci ile birlikte aşıyı bulan bilim insanı Uğur Şahin'in Tıp Fakültesine girmeden önce yaptığı mesleği herkesi şaşırttı. Meğer Uğur Şahin doktor olmadan önce Almanya Köln'de Amatör bir futbol takımında oynuyormuş.

    Geliştirdikleri Aşı İle Tüm Dünyaya Umut Oldular

    ABD'li bir firma olan Pfizer ile ortak geliştirdikleri aşı sayesinde isimlerini tüm dünyaya duyuran Özlem Türeci ve Uğur şahin son dönemlerde en çok merak edilen isimler oldular.

      Biontech isimli firmanın kurucusu olan Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Özel hayatlarından, Almanya'ya nasıl gittiklerine kadar her şey merak edilen çift hakkında her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor.

      Köln'de Futbol Oynamış

        Şu anda Biontech isimli firmanın CEO'su olarak çalışan Uğur Şahin 1965 İskenderun doğumlu. 4 yaşındayken Almanya'ya göç eden gurbetçi bir aileden gelen Uğur Şahin'in Köln'de üniversite okuduğu yıllarda amatör bir futbol takımında top koşturduğu ortaya çıktı.



        Dünyanın En Zengin 500 Türkü Arasına Girdiler!

        Geliştirdikleri koronavirüs aşısı ile 5,12 milyar dolarlık bir servet elde eden ve dünyanın en zengin 500 Türkü arasına giren Özlem Türeci ve Uğur Şahin Almanya'da oldukça mütevazi bir hayat sürüyor.

        Aşı çalışmalarına halen devam eden çift, Almanya'nın en zengin ilk 100 ismi arasında yer alıyor. Uğur Şahin, Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi Tıp Merkezinde Öğretim Üyesi olarak çalışıyor.
         

        FACEBOOK YORUMLAR