Bakanlık Duyurdu Flaş Yasak Kararı 7 Şubat Tarihine Kadar Uzatıldı

Hamsi av yasağı 7 Şubat'a kadar uzatıldı! Gelen bir son dakika haberine göre Tarım ve orman Bakanlığı tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada daha önce 2 defa durdurulan hamsi avcılığı av yasağı yeni kararla 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Bakanlık Duyurdu Flaş Yasak Kararı 7 Şubat Tarihine Kadar Uzatıldı
27 Ocak 2021 - 21:13
Konuyla ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Daha önce ticari amaçlı durdurulan hamsi avcılığı alınan yeni kararla birlikte 7 Şubat tarihine kadar uzatıldı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada avlanan balıkların yasal avlanabilir uzunluğunun 9 cm altında olması sebebiyle bu tür bir kararın alındığı duyuruldu.




      RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

        8 Ocak tarihinden itibaren İstanbul Boğazı ve Karadeniz'in büyük bir kısmında hamsi avcılığının yasaklandığı hatırlatıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:



        "Dünya piyasasında, mesela Amerika Birleşik Devletleri'nin mali bir destekleme paketi var. Bu destekleme paketinin içeriğini daha bilmiyoruz, çok geniş kapsamlı olursa bu altının fiyatının yükselmesine neden olacak. Bunun yanında tekrar geçen seneki gibi Çin- Amerika ticaret savaşları olabilir. Merkez Bankaları faizleri yükseltmeyip eksilere doğru çekerlerse insanlar yatırım aracı olarak altına yönelebilirler. Bu da altının yükselmesinin etkenlerinden olur"

        FACEBOOK YORUMLAR