Erdoğan Talimatı Verdi! 400 TL Zam Yapılacak Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca kişinin beklediği müjdeli haberi duyurdu. Emekli vatandaşların maaşlarına yeni zamlar yolda.

Erdoğan Talimatı Verdi! 400 TL Zam Yapılacak Hesaplarınızı Kontrol Edin!
21 Mart 2021 - 19:15
Koronavirüs salgını devam ederken devlet yeni yardım kampanyalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen yeni düzenleme ile birlikte emekli maaşlarında artış yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, emekli maaşı 600 TL ile 900 TL arasında olan 150 bine yakın emeklinin maaşlarında bir iyileştirme yapılacak. 600 TL – 900 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşların maaşlarına alınan yeni karara göre 400 TL’ye kadar zam yapılacak. Yeni kararla birlikte 1000 TL’nin altında emekli maaşı alan vatandaş kalmamış olacak.



      Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha öncesinde yaptığı açıklamalarında emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemelerin yapılacağını ifade etmişti. Bu kapsamda alınan kararlara göre 600 TL ile 900 TL arasında emekli maaşı ala 150 bine yakın emekli vatandaşın maaşlarına 400 TL’ye varan zam yapılacak ve 1000 TL’nin altında emekli maaşı alan kalmayacak.



        Türkiye’de emeklilere yılda iki defa ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Bu ikramiye ödemeleri Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılıyor. İkramiyeler sayesinde emekli vatandaşlar gerekli harcamalarını rahat bir şekilde yapabiliyor. 400 TL’lik zam düzenlemesinin de önümüzdeki haftadan itibaren hesaplara yatması bekleniyor. Salgın sürecinde hayata geçirilen yeni yardım kampanyaları ile maddi açıdan zorluk çeken vatandaşlara devletin yardım eli uzatılıyor. ‘100 Günlük Eylem Planı’ içerisinde yer alan eylemlerden emekliler için olanı da açıklandı. Yeni düzenleme ile en düşük emekli aylığı 1000 TL’nin altında olamayacak, maaşlara 400 TL’ye kadar zam yapılacak.



         

        FACEBOOK YORUMLAR