Flaş gelişme! DİSK'ten asgari ücret açıklaması!

Milyonlarca kişi asgari ücret ile ilgili yapılan açıklamayı yakından takip ediyor. Dün 3. defa düzenlenen asgari ücret toplantısı sonrasında DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan flaş bir açıklama geldi.

Flaş gelişme! DİSK'ten asgari ücret açıklaması!
23 Aralık 2020 - 19:33
DİSK Başkanı Çerkezoğlu, yapmış olduğu açıklamasında 3 bin 800 TL'lik asgari ücret talebini yineledi. Aynı zamanda asgari ücretin tamamının vergi dışında bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

3 BİN 800 TL OLMALI

    Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, son dönemlerde milyonlarca kişinin kararını beklediği asgari ücret ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında 2021 asgari ücretin 3 bin 800 TL olması gerektiği talebini yeniledi.

    ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILMALI

      Asgari ücretin evrensel kabul edilen kural ve ilklere göre hesaplanması gerektiğini belirten Çerkezoğlu, şu açıklamayı kaydetti:

      "Asgari ücret sadece asgari ücretle çalışanların değil, bu ülkede emeğiyle geçinen herkesin çalışma ve yaşam koşullarını belirleyen temel bir ölçüdür. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda belirleyici konumda olan hükümetten ve işverenlerden, asgari ücreti uluslararası standartlara uygun bir biçimde, işçinin ailesini hesaba katarak belirlenmesini ve asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakıldığı bir biçimde hesaplanmasını talep ediyoruz"

        FACEBOOK YORUMLAR