İkinci el araç pazarında fiyatlar tersine döndü! İşte Güncel Fiyat Durumu

Geçtiğimiz yılda koronavirüs salgını yüzünden vatandaşlar sıfır araçların olmamasından dolayı ikinci el araçlara yüklenmişlerdi. Bu da fiyatların zirveye çıkmasına neden olmuş, vatandaşların tepkisini çekmişti.

İkinci el araç pazarında fiyatlar tersine döndü! İşte Güncel Fiyat Durumu
10 Şubat 2021 - 19:13
Bugün ikinci el oto pazarına ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Özellikle son 2 aydır araç fiyatlarındaki düşüş, satışların azalmasına neden oldu. Açıklanan yeni rapora göre ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında toplam da 103 bin 398 tane araç satıldı. Bu rakam, bir önceki Ocak ayında 144 bin 600 araç olarak kayıtlara geçmişti.



      ARAÇ İLANLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

      Araçlarını değiştirmek isteyen ya da araçlarını nakde çevirmek isteyenler, ellerindeki araçları araç satış sitelerine yüklemeye başladı. Rapora göre geçen yılın Ocak ayına kıyasla satışlarda yüzde 28,49 oranında bir düşüş görüldü.

        Bu yıl ilanlara çıkan araçların sadece yüzde 39’u satılırken, araçların adedi geçen yıla aynı ayına göre yüzde 67 oranında arttı.


         

        HANGİ ARAÇLARDA FİYAT DÜŞÜŞÜ OLDU?

        Bu yıl yayımlanan ilanlar üzerinden yapılan araştırmalar sonucunda ikinci el araç pazarında yüzde 1,4 oranında bir fiyat düşüşü meydana geldi. Satışın en çok gerçekleştiği ilk 28 markanın 200 modeline ait olan 15 model yılındaki 70 bin 580 adet ilan incelendi. Buna göre fiyatların en çok düştüğü araç segmenti A ve B-SUV olarak açıklandı.


        FACEBOOK YORUMLAR