Koronavirüs tedbirleri genişletiliyor! Kurallar artıyor! Şehirlerarası Geçişler....

Koronavirüs salgını kapsamında geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin risk haritası il il paylaşılmıştı. Artış gösteren illerin dışında bazı illerdeki renk durumunda da değişkenlik gözlemlenmişti. Bugün gelen son dakika haberine göre kademeli normalleşme ile birlikte vaka sayılarında artışların yaşanmasından sonra düşük riskli olan illerde, yüksek risk taşıyan kırmızı illerdeki kurallar uygulanabilecek.

Koronavirüs tedbirleri genişletiliyor! Kurallar artıyor! Şehirlerarası Geçişler....
08 Mart 2021 - 23:14 - Güncelleme: 08 Mart 2021 - 23:22
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman” ifadesini kullanmıştı.


     

    LOKAL KARARLAR UYGULANABİLECEK

    Türkiye kademeli normalleşmeye 1 Mart tarihinden itibaren başladı. Ancak kentlerden gelen kötü haberler sonrasında flaş bir gelişme yaşandı. İllerdeki vaka sayılarını azaltmak adına lokal kararlar alınarak, uygulanabilecek. Koronavirüs risk haritasında bir ilin risk durumu Sarı olarak belirtilse bile, kırmızı bölgelerdeki kurallar uygulanabilecek. Buna göre örnek verilmesi gerekirse; işlem olan cadde, mahalle, park ve sokak gibi alanlara yeni yasaklar getirilebilecek.





        ŞEHİRLERARASI GEÇİŞİN YASAKLANMASI

        Aynı zamanda kırmızı ildeki bir kişinin düşük riskli bir ile seyahat etmesi durumunda, geçişleri bekletme, sıkı HES kodu kontrolü ve şehirlerarası geçişlerin yasaklanması gibi çeşitli kuralların uygulanması da gündemde olacak.
         


        FACEBOOK YORUMLAR