Mutasyonlu virüste son dakika gelişmesi! 5 yaşındaki çocukta görüldü!

Gelen bir son dakika haberine göre mutasyonlu virüs ile ilgili çok kritik bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, yaptığı açıklamasında Konya’da günlük olarak 350 – 400 vaka görüldüğünü hatta bebeklerde bile koronavirüsün tespit edildiğini belirtti. Çetin, açıklamasının devamında mutasyonlu virüsün 5 yaşındaki çocukta bile görüldüğünü söylemesi üzerine tüm Türkiye tedirgin oldu.

Mutasyonlu virüste son dakika gelişmesi! 5 yaşındaki çocukta görüldü!
03 Mart 2021 - 18:53
Sağlık Bakanlığı’nın güncel koronavirüs tablosunda, Konya, kırmızı riskli iller arasında yer alıyor. Konuyla ilgili toplantı düzenleyen Konya Tabip Odası Başkanı, toplantı sonunda basın açıklamasında bulunarak, Konya’nın maske, mesafe ve temizlik kurallarına karşın duyarlı olmadığını belirterek, aşının bulunmasıyla insanların rehavete kapıldığını söyledi.

    AŞININ BULUNMASIYLA İNSANLAR REHAVETE KAPILDI
    Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ”Konya, maske ve mesafe kurallarına çok fazla duyarlı değil. Toplu organizasyonlar, en önemlisi de aile içi ziyaretleri sonlandıramadığımız için bugün kırmızı listedeyiz. Aşının bulunmuş olması da insanları rehavete sevk etti. Ama sağlık camiası olarak, aşı olmazsa olmazımız. Fakat aşı yüzde yüz koruyucu değil. Mutasyonlu virüsün de çıkmasıyla iki kesim çok büyük zarar gördü” dedi.


      GÜNLÜK 350 – 400 VAKAMIZ VAR

        Çetin, şehir giriş ve çıkışların HES kodu uygulaması ile yapılması gerektiğini belirterek, günlük 350 – 400 vaka görüldüğünü, “Konya’da vatandaşların hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymadığını görüyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılarak, hafta içi yasakları saat 22.00’den 19.30’a çekilmesini ve bu hususta ev ziyaretlerinin toparlanacağını ümit ediyoruz. Pandemideki bugün geldiğimiz nokta çok önemli 350-400 civarında günlük vakamız var” şeklinde ifade etti.

        “5 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA DAHİ GÖRÜLDÜ”
        Mutasyonlu virüsün gençlerde görüldüğünü ve son olarak 5 yaşındaki bir çocukta da tespit edildiğini belirten uzman isim, sözlerine şu şekilde son verdi: “Hızlı bir şekilde de yayıldığını düşünürsek yeni tedbirler alma zamanı geldi. Ama eğitim gerçekten kanayan bir yara, okullar mutlaka açılmalı diye düşünüyoruz. Fakat tedbirleri alarak ve öğretmenlerimizi aşılayarak hem sağlık eğitiminin hem de normal eğitimin sürecine girmesini arzu ediyoruz. Konya’da mutasyonlu virüs vakası var. Hatta çok sayıda, yaşları da genç. 5 yaşındaki çocukta dahi görüldü”

        FACEBOOK YORUMLAR