Normalleşme bekleyenlere kötü haber geldi! Tarih Verildi....

Türkiye 1 Mart tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte kademeli normalleşmeye başlamıştı. Ancak dün açıklanan koronavirüs tablosunda durumun ciddiyetinin arttığı ifade edilirken, uzman isimlerden 3. dalga için tarih verildi.

Normalleşme bekleyenlere kötü haber geldi! Tarih Verildi....
07 Mart 2021 - 11:20
Ülkemizin tam 1 yıldır mücadele içerisinde olduğu ölümcül koronavirüs salgınından henüz yakamızı tam olarak kurtarabilmiş değiliz. Her gün açıklanan tabloda salgında vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği görülürken, 11 binden fazla günlük vaka sayısı açıklamaya başladı. Tam da normalleşmenin başladığı dönemde meydana gelen bu olaya bir de dünkü görüntüler eklenince uzmanlardan kötü haberler peş peşe geldi.




      HAFTALIK TABLO AÇIKLANDI

        Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden illerin haftalık vaka sayısına ilişkin kritik tabloyu yayımladı. Yayımlanan tabloda 65 ilde vaka sayıları ciddi bir şekilde artarken, sadece 16 ilde düşüş görüldüğü belirtildi. Bakan açıklamasında tedbirlere sıkı sıkıya bağlı olunması gerektiğinin altını çizerken, illerin renklerine göre kısıtlamalara tabi olacağını şu sözlerle hatırlattı: “Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz”



        NİSAN AYINDA ÜÇÜNCÜ DALGA

        Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen yaptığı açıklamasında özellikle son günlerde hastaneye başvuranların sayısının arttığını belirterek, “Kafeler, lokantalar böyle dolar taşarsa nisan ayında üçüncü dalgayı görürüz” dedi. Dün bazı illerimizde normalleşmenin tam anlamıyla ilk gününde gelen görüntüler resmen korkuttu.

        Özellikle İstanbul sahillerinde yürüyüş yapanlar, yanlarında sandalyesini getirenler, bölgede büyük bir kalabalık oluşturdu. Sahil kesimindeki restoranlarda oturacak yer kalmazken, Eminönü, pandemi öncesi eski günlerine döndü. Aynı zamanda il genelinde yağmurun başlamasıyla birlikte trafik oranı yüzde 80 civarında arttı.
         

        FACEBOOK YORUMLAR