Numarası Sonu 6 ve 8 İle Bitenler

Numarası Sonu 6 ve 8 İle Bitenler

Numarası Sonu 6 ve 8 İle Bitenler
28 Mart 2021 - 22:32
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin dün yaptığı son dakika açıklamasında, çiftçilere verilen mazot ve gübre desteğinin bugün verileceği belirtildi.

    Mazot ve gübre parası bugünden itibaren çiftçiye verilecek. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ildeki yaklaşık 2,1 milyon çiftçiye yaklaşık 4,1 milyar liralık mazot ve gübre desteğinin bugün ödeneceğini bildirdi.



        'MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BUGÜNDEN İTİBAREN ÖDENMEYE BAŞLANACAK'
        Pakdemirli, dün katıldığı toplantıda çiftçilere yönelik mazot ve gübre desteğine değinerek, "Mazot ve gübre desteğini yarın itibarıyla 81 ilde 2 milyon 103 bin 884 çiftçimize ödüyor olacağız. Destek miktarımız 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 lira." dedi.

        Destek ödemesinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına göre yapılacağı bilgisini veren Pakdemirli, şunları kaydetti:"TC kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 olanlar veya vergi kimlik numarasının son hanesi 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9 olanlara, yarın saat 18.00'den sonra, kimlik numarası veya vergi kimlik numarasının son hanesi 4 olanlar 2 Nisan saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar 9 Nisan saat 18.00'den sonra ödemelerini alacaklar.

        ÇİFTÇİ DESTEĞİ NEREDEN ALINIR, ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?
        Tarımsal destekleme konusu ne olursa başvuruda bulunmak için; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olmak gerekiyor. Şayet kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri'ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa sisteme kayıt olmalısınız.

        FACEBOOK YORUMLAR