Sağlık Bakanı Koca sevindirici haberi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Az Önce Yaptığı Açıklama ile sevindirici haberi verdi… İşte Sağlık Bakanlığı ve Fahrettin Koca’nın yaptığı o açıklama..Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Güzel Haberi Verdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bugün tespit edilen 6.420 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalıyor. Kısıtlamaların etkisi görülmeye başlandı. Yakında daha çok hissedeceğimizi ümit ediyoruz.

Sağlık Bakanı Koca sevindirici haberi açıkladı
09 Aralık 2020 - 23:02
Hepimizin görevi kendi kısıtlamalarımızı uygulayarak kalabalıklardan uzak durmak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; ‘ Bugün tespit edilen 6.420 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalıyor. Kısıtlamaların etkisi görülmeye başlandı. Yakında daha çok hissedeceğimizi ümit ediyoruz. Hepimizin görevi kendi kısıtlamalarımızı uygulayarak kalabalıklardan uzak durmak.’ ifadelerini kullandı.



      Bakan Koca: Aşının zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz
      Sağlık Bakanı Koca: Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu'da vaka sayılıarmız artmaya devam ediyor. Bu durum karşısında daha sıkı tedbirler kaçınıllmaz olmuştur. Bu ay başında başlayan kısıtlayıcı tedbirlerin etkisini yakından takip ediyoruz. Henüz daha ilk günlerdeyiz.

      Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

        -Etkili korunma tedbirlerinin uygulanması konusunda ısrarcıyız. Çünkü pandemiden şu an için daha etkili başka bir kurtulma yolu yok.

        -Aşı, vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verilecektir ve sağlık kuruluşlarımız tarafından yapılacaktır.

        -Sağlık Bakanı Koca, 9 Aralık tarihli koronavirüs tablosunu paylaştı. Son 24 saatte yapılan test sayısı 204 bin 411 olurken, 31 bin 712 yeni vaka tespit edildi. Bugün koronavirüsten 217 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 901'e ulaştı.

        -Aşının zorunlu olmasını şimdilik düşünmüyoruz. Daha çok vatandaşımızı ikna ederek aşılama yapma düşüncesindeyiz.

        -Yılbaşı ile ilgili yılbaşı gecesi dahil olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı biliyorsunuz. Yılbaşı gecesi de kısıtlama tabi ama kaç gün olacağıyla ilgili olarak salgının seyrini gelecek haftaki sonuçlar belirleyecektir.

        -Bu dönemde sağlık çalışanlarımız büyük yük altındalar. Sağlık çalışanların PCR pozitif olan vaka sayımız 120 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise bu dönemde 216 kişi oldu.
         

        FACEBOOK YORUMLAR