Son dakika... Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs var mı? Bakan Koca yanıtladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüste meydana gelen mutasyonla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Koca açıklamasında 'RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur' diyerek incelemelerin kısa sürede neticelendirileceğini bildirdi.

Son dakika... Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs var mı? Bakan Koca yanıtladı
22 Aralık 2020 - 15:35
Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz salgının başından beri ülkemizde görülen tüm virüs suşlarında gen mutasyonunu düzenli olarak taramaktadır. Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir.

Corona mutasyon haberleriyle alarm verildi!

Corona mutasyon açıklamaları sonrası dünya alarma geçti. Corona virüs mutasyonu haberleri gündeme beklenmedik şekilde girerken, liderliği ‘Corona virüs aşısı’ndan aldı. Corona aşısı uygulamasının dünyada ilk kez başladığı İngiltere’de corona mutasyonu ile ilgili kısıtlamalar artarken, Türkiye’nin de dâhil olduğu birçok ülke İngiltere’ye seyahatlere yasaklama getirdi. Milyonlarca kişi son dakika ‘Corona mutasyon’ haberlerine odaklanırken, ölümcül yeni corona virüs hakkında detaylar netleşmeye başladı. Yeni uygulanmaya başlayan corona virüs aşılarının mutasyona uğramış yeni corona virüs konusunda etkili olup olmayacağı veya daha ağır hastalık yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyorken, dünyanın dört bir yanından yetkililer ve uzmanlar 'Corona mutasyon' ile ilgili son dakika açıklamalar yaptılar. İşte dünyada bir anda gündemi değiştiren ‘Corona mutasyon’ ile ilgili tüm detaylar…

    Bütün dünya İngiltere'de uygulanan aşı sonuçlarına odaklanmışken, yine İngiltere'den gelen 'Corona mutasyon' açıklamaları insanlarda paniklere neden oldu. İngiltere Başkanı Boris Johnson'ın "Corona virüs mutasyona uğradı. Şimdi yüzde 70 daha bulaşıcı" açıklamasının ardından İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock'un yaptığı "Corona virüste kontrolü kaybettik" açıklaması gündem yarattı.


    "KONTROLÜ KAYBETTİK"

      İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, 'Corona virüs mutasyon' açıklaması yaparak, yeni corona virüsün kontrolden çıktığını ifade etti. Hancock, "Corona virüs vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor" dedi.


      "BU KADAR HIZLI YAYILACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUK"

        Hancock, "Orijinal planımızda corona virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgimiz yoktu. Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk. VUI-202012/01 ismi verilen bu virüsün orijinal corona virüsüne göre daha hafif olduğuna dair bir kanıt yok" diye konuştu.

        Endişeye neden olan yeni türe ilişkin detaylı ilk çalışma 11 Aralık'ta tamamlandı. Sağlık Bakanı Matt Hancock'un, "kontrolden çıktığını" söylediği "VUI-202012/01" adı verilen türün ilk örneği, esasen eylül ayında görüldü.

        "KISITLAMALARA RAĞMEN ENFEKSİYON SAYISININ DÜŞMEMESİ ŞÜPHELENDİRDİ"

        Bulaşma oranı, kasım ortasına kadar çok düşük seviyelerde kaldı ancak bu türle bağlantılı vakalardaki artış, ilk olarak kasım sonunda ulusal kısıtlamalara rağmen Kent'teki enfeksiyon oranlarının neden düşmediğinin araştırılmasıyla ortaya çıktı. Türün daha sonra, hızla Londra ve Essex'e yayıldığı belirlendi.
         

        FACEBOOK YORUMLAR