30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi Destici'den birlik mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuştu. Türkiye gündemi ile ilgili bazı açıklamalarda...

30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi Destici'den birlik mesajı
29 Ağustos 2021 - 18:20 - Güncelleme: 29 Ağustos 2021 - 20:18
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuştu. Türkiye gündemi ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Destici, 1071 Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Türk milletinin her zaman bir olup bölünemeyeceğini vurguladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Beyoğlu Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen İstanbul Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Destici, Afganistan meselesi başta olmak üzere okulların başlaması ile gündeme gelen aşılama konusuna da değindi.

"AFGANİSTAN'DAKİ KARDEŞLERİMİZİ AYIRAMAYIZ"

Afganistan-Türkiye ilişkisine değinen Destici, "Ne kadar İslam ülkesi varsa hepsini korumalı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu yüzden Afganistan'ı da korumalıyız. Pakistan'a hangi gözle görüyorsak Afganistan'da aynı gözle görüyoruz. Bangladeş'i de aynı gözle görüyoruz. Yani bütün İslam coğrafyası aslında bizim için aynı. Afganistan'ın yönetimi ne olursa olsun oradaki kardeşlerimizi ayıramayız" diye konuştu.

"YURTTA SULH CİHANDA SULH CÜMLESİ UYGULANMALI"

Türk Cumhuriyeti'nin Türk İslam dünyasının kalbi olduğunu belirten Başkan Mustafa Destici, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünü hatırlatarak şunları söyledi:

"Başkaları Doğu Türkistan'da soydaşlarına kesecek, ülkesini işgal edecek, soykırıma tabi tutacak, Karabağ'ı işgal edecek, Türkmenleri, Balkanlar'daki Türkleri yok edecek, Kırım'ı işgal edecek. Sen de diyeceksin ki 'Yurtta sulh cihanda Sulh' Mustafa Kemal bunu bunun için söylemedi ki. Biz İslam dünyasının kalbiyiz bu yüzden hepsi önce bize gelir, bizden yardım eli ister."

"AŞI OLUN, PCR TESTLERİNİZİ YAPTIRIN"

Toplantıda okulların açılışına ilişkin de değerlendirmede bulunan Destici, "Öncelikle hayırlısı olsun. Yüz yüze eğitim kesinlikle çok önemli. Ama bunun için gerekli olan aşı olmak. Sağlıklı olmak istiyorsak pandemiyi önlemek istiyorsak aşılar olunmalı. Ben aşı karşıtlığını kesinlikle anlayamıyorum. Sonuçta bunu bilim adamları söylüyor. Sırf bunun üstünden siyaset yapmak doğru değil. Bu yüzden lütfen ya aşılarınızı olun ya da PCR testinizi yaptırın. Devletin bu konudaki titizliğine katılıyorum" açıklamasını yaptı.

Toplantı sonrasında Kasımpaşa Kızılay Meydanı'ndaki aşure dağıtım programına katılan Destici, vatandaşa aşure ikram etti.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR